• LIKAVA - centrum sociálnych služieb, Likavka 9, 034 95
  • 044 430 5810

Fašiangová zábava

Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde, kto nemá kožúška zima mu bude. U nás v zariadení sa stala Fašiangová zábava jednou z obľúbených tradícii, na ktorú sa naši prijímatelia s nadšením chystajú. Príprava na ňu spočívala hlavne vo vymýšľaní a vyrábaní karnevalových masiek, ktoré prijímateľom pomohli vyrobiť ich sociálne pracovníčky. Príprava a chystanie vyvrcholili dňa 27.2.2019.  

Po úvodnom slove sa prítomným prihovoril zástupca výboru obyvateľov pán Anton. Vo svojom príhovore si zaspomínal na bursovníkov, ktorí na posledný fašiang chodili po dedine z domu do domu, vykrútili všetky dievky za čo dostali odmenu v podobe slaniny a klobásy, ale aj pálenky. Upriamil pozornosť na blížiacu sa popolcovú stredu, od ktorej začína štyridsať dňový pôst až do veľkej noci.

A potom prišla na rad promenáda karnevalových masiek, v ktorých sa nám predviedli naši prijímatelia. Keďže spomedzi krásnych masiek nebola porota schopná určiť tie najkrajšie rozhodla sa, že odmenené budú všetky masky a to sladkou odmenou. Po tejto promenáde masiek, začali zábavné súťaže, ktoré spestrili zábavu a všetkých prítomných pobavili. Následne na to začala  fašiangová zábava, spev a tanec. Ako sa na správnu fašiangovú zábavu patrí, na stoloch nechýbalo výborné občerstvenie, v podobe sladkého koláča a kávy.

Všetci si pochvaľovali neskutočne dobrú zábavu, občerstvenie a skvelý program. Na túto akciu budeme všetci veľmi dlho spomínať.

Fotografie z tejto akcie nájdete v našej fotogalérii.